Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 31, 2021 - Nis 15, 2021

Dr. Senem Timuroğlu’nun Kaleme Aldığı "Kanatlanmış Kadınlar: Osmanlı ve Avrupalı Kadın Yazarların Dostluğu" Adlı Eser Yılın En İyi Kitabı Seçildi

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Senem Timuroğlu’nun kaleme aldığı ve İletişim Yayınları’ndan çıkan Kanatlanmış Kadınlar: Osmanlı ve Avrupalı Kadın Yazarların Dostluğu adlı eser, Galatasaray Üniversitesi öğrencileri tarafından “2020 Yılının En İyi Kitabı” seçildi. İlk baskısı Mart 2020’de yayımlanan Kanatlanmış Kadınlar, Osmanlı’nın son dönemindeki kadın yazarları ve onların etkileşim içinde oldukları Avrupalı aydınları hem bir edebiyat tarihi hem de feminist bir mücadele üzerinden ele alıyor.

Galatasaray Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından 2005 yılından bu yana sürdürülen ve gelenekselleşen EN Ödülleri, sinema, tiyatro, müzik, medya, iş dünyası, reklam, sosyal sorumluluk ve spor gibi alanlardaki projelere ve isimlere dağıtılıyor. Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin verdikleri oylarla sahiplerini bulan ödüller, üniversitenin de tek ödül programı olma özelliğine sahip.

Galatasaray Üniversitesi tarafından Yılın En İyi Kitabı seçilen Kanatlanmış Kadınlar’ın yazarı Dr. Senem Timuroğlu’nu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.